perjantai 20. joulukuuta 2013

Pientä elämää takana jo 9pv!

Joulu lähestyy kovaa tahtia. Joka puolella on äkäisiä ihmisiä ja kaikilla tuntuu olevan jonnekin kova kiire! Ainakin täällä Riihimäellä maa on aivan musta ja ilma synkeä. Itsekin myönnän kaiken kiireen keskellä huomanneeni eilen, että "niin no ne joulukortit piti lähettää". Kertaalleen jo itselleni vannotin, että jouluna ei meillä ole kissanpentuja, sillä silloin kaikki muu unohtuu. No tässä ollaan ja hetkeäkään en pois antaisi.

Sillä kaikki tuo kiire jää ovien ulkopuolelle kun saapuu väsyneenä töistä kotiin. Pentupesän vieressä on lämmin, sydämessä valo. Äreät ihmisetkin on jossain kaukana. Tuntuu etuoikeutetulta päästä seuraamaan näiden pienten kisujen alkavaa elämäntaivalta. Meillä sujuu Unnan kanssa jo tämä pentuarki niin saumattomasti. Unna luottaa, että minä teen osuuteni ja toisinpäin. 

Vauvoilla on nyt elämää takana 9 päivää. Täysin ilman huolta ja murhetta ei olla selvitty ja tällä kertaa yksi vauvoista on tarvinnut vähän lisäravintoa, että saadaan elämäntaival kunnolla käyntiin. Mutta nyt poika voi hyvin, paino nousee hyvää tahtia ja kehitys aivan samaa rataa kuin muillakin. Joskus sitä vain tarvitsee pientä potkua alkuun. Kaksi poikaa kun päättivät ottaa omakseen saman nisän ja vaikka kuinka pojille yrittää antaa toisen nisän suuhun niin ainoastaan se yksi kelpaa. Siinä jää pienempi helposti suuremman jalkoihin. Nyt jo pojat ovat oppineet vuorottelemaan :)

Vauvat kasvavat hyvin, painot yli tuplattiin ensimmäisen viikon aikana. Tässä parina päivänä nousu on vähän hidastunut, mutta siihen syy löytyy avautuvista silmistä. Toisella sinitabbylla pojalla on jo silmät auki, ruskeatabby poika avaa silmiään kovaa tahtia ja muillakin pojilla on jo pienet alut silmissä. Ainut, jolla ei ole ollenkaan kiire katsella tätä maailmaa on meidän neitokainen. Tytöllä on muuta tekemistä, kun pitää syödä ja kasvaa kovaa tahtia! Ja siis todella meidän neitokainen. Aika ihmeellisiä asioita saa tapahtua, että tämä meidän "smurffiina" lähtee yhtään minnekään. 

Vauvojen nimet on nyt julkaistu. Kotisivujen päivitys veikin vähän oletettua pidemmän ajan, johtuen ohjelman vaihdosta. Englanninkieliset sivut odottavat vielä vuoroaan tälle viikonlopulle. Vauvat on nimetty kauniiden Iiriksien mukaan. 

Muut kissat eivät oikeastaan ole olleet vauvoista tai pentuhuoneesta edes kovin kiinostuneita tällä kertaa. Mitä nyt Nuppu tekee välillä yllätyshyökkäyksiä jalkojen välistä, juoksee keskelle lattiaa, sihisee jokaiseen ilmansuuntaan ja on sitten itseensä tyytyväisen näköinen. Senhän toki saattaa arvata, että Enni on löytänyt tiensä pentupesään. Tällä kertaa vauvat pääsivät 3pv ikään, kun tyttöä ei pidätellyt enää mikään! No tosin Unna on myös paljon rauhallisempi ja tyytyväisempi, kun Enni viettää illat kanssaan pentupesässä pieniä hoitamassa. Siellä tytöt makaavat yhdessä kasassa pienten kanssa, pesevät vauvoja ja välillä toisiaan. Työnjako on se, että Enni pissattaa ja Unna imettää. Vauvat nukuvat tyytyväisenä isosiskopuolensa päällä ja massukarvoissa. Ja kun tulee nälkä niin suunnataan Unnan tisulle. 

Yöksi ja työpäivän ajaksi Enni tulee pois pentuhuoneesta, mutta kun tulemme töiden jälkeen kotiin niin ensimmäiseksi on tyttö päästettävä vauvoja katsomaan. 

Nenukan kissalassa rauhotutaan pikkuhiljaa Joulun viettoon. Vielä on yksi työpäivä edessä, mutta se nyt menee melkein huomaamatta ohi. Uudet kuvat vauvoista tulee sitten toisena joulupäivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti