keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Masun kasvua ja ampiaisia!

Aletaan olla odotuksen puolivälissä. Masu on pyöreä ja tisut ovat turpeat, mutta veikkaus on edelleen 3-5. Ehkä ennemmin 3 kuin 5. Unna syö kuin hevonen ja on kokoajan vaatimassa lisää ruokaa :) Penturuoka ei neidille maistu sitten ollenkaan (ei muuten suostunut syömään sitä pentuna taloon tullessakaan) joten tarjoan lisäksi sitten Multicattia tulevalle mammalle. Onneksi tabletit menee herkkunappeina Unnalle, joten siitäkään ei tule mitään lisäongelmia.

Muutenkin raskaus sujuu ongelmitta, Unna ei ole ollut mitenkään huonovointinen eikä väsynyt vaan vauhti on aivan samanlainen kuin ennenkin. Lähinnä hellyyttä haetaan vielä enemmän kuin ennen :) Toki nyt on nautittu auringonpaisteesta parvekkeella ja loikoiltu lämpimässä.

Paino on noussut nyt astutushetkestä yli 500g, tarkkaa painoa en ole nyt pariin päivään ottanut. Yritän olla kiusaamatta neitiä kokoajan ja rauhallisesti odottaa ja punnita vain kerran viikossa...

Tosin ei tämäkään suju ihan ongelmitta. Viime sunnuntaina heräsin siihen yöllä, että kissoilla oli kamala ralli asunnossa päällä ja jokin surisi ja pörisi. Ampiainen tietenkin ja Unna uteliaana neitinä meni työntämään nenänsä suoraan ampppariin. Tuloksena oli panikoiva mamma (kun sitä kortisonia ei tytölle nyt saa antaa), kuollut ampiainen ja todella turvonnut leuka Unnalla. Onneksi sain piikin pois leuasta ja soitettuani luottoeläinlääkärillemme ja putsailtuani leukaa parin päivän ajan leuka alkoi laskemaan ja nyt se näyttää jo ihan normaalilta. Sitä en tiedä mistä ampiainen meille eksyi, mikään ovi eikä ikkuna ollut ollut koko päivänä auki. No tämän kerran selvittiin säikähdyksellä, onneksi!

Meidän kastraattipojatkin ovat olleet hyvin onnellisia valon määrän lisääntymisestä ja auringonpaisteesta. Auringonsäteissä on mukava makoilla raukeana ja kääntää välillä kylkeä. Ja sitten yöllä on hyvä rallata, kun ihmiset on nukkumassa...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti