maanantai 19. heinäkuuta 2010

5-viikkoa ja maailma on meidän!

Pennut tänään 5-viikkoa! Aivan uskomattoman nopeasti tämä aika kuluu!

Vauvat ovat valloittaneet nyt koko työhuoneen. Mitkään esteet eivät enää pitäneet pentuja pienemmässä pesässä. Tosin valloitus tällä hetkellä koskee lähinnä lattiatasoa, sohvaa ja pentupesän päällistä, mihin pääsee kätevästi pienillä kynsillä kiipeämään. Verkko-ovi on vielä pitänyt pennut omassa huoneessa enkä pieniä koko asuntoon päästäkään vielä. Ensin on hyvä opetella kiipeämään ja rallaamaan vähän pienemmässä tilassa!

Kaikkien painot nousee tasaista tahtia, Velmu (Raspberry Charm) on ensimmäisenä mennyt yli 700g painon ja Eeden (Edens Parfume) on tällä hetkellä köykäisin painaen vielä pari grammaa alle 600g. Eedenillä kiinteiden opettelu on ollut hitainta ja mielummin oltaisiin oltu vain tissibaarilla, mutta nyt neiti syö jo hyvällä ruokahalulla ja painokin nousee kohisten :)

Unnalta tulee vielä maitoa ja mamma hoitaa vauvojaan antaumuksella. Kuitenkin huomaa, että kuuma ilma ja pentujen ikä on alkanut verottaa maidontuotantoa ja tuntuu, että vauvat käyvät enemmänkin "huvitutilla" Unnan mahakarvoilla. Kovasti Unna on alkanut pentuja opettamaan (ja komentamaan), pikkuhiljaa aletaan opettelemaan sitä miten ollaan kissoja!

Lelutkin on jo löytyneet ja eritoten huiskalelu, joka on maailman mahtavin asia! :)

Oikeastaan pitää koputtaa puuta miten hyvin kaikki on tähän mennessä vauvojen kanssa mennyt, Velmulla on ollut kerran maha vähän löysempi, mutta muuten ei mitään ongelmia. Nyt kun sanoin tämän ääneen niin kohta ollaan mahataudissa, tai joku loukkaa itsensä tms. Toivottavasti ei kuitenkaan!

Vauvoista neljällä on oma koti, johon sitten aikanaan muutetaan Syyskuun puolivälissä. Velmu (d 09 24, Raspberry Charm) muuttaa Hämeenlinnaan ja Samu (a 09, Sword Dance) muuttaa aivan lähelle tänne Riihimäelle. Saaga (n 09 24, Bowl of Beauty) muuttaa myös Hämeenlinnaan sijoitukseen, onnekseni löysin Saagalle mahtavan sijoituskodin. Toivottavasti neiti jatkaa kehitystään hyvään tahtiin ja ei tule mitään ongelmia tulevaisuudessa ja Saagastakin tulee sitten joskus äiti :) Niin ja kuten viime viikolla jo paljastin niin Enni (f 09, Angel Cheeks) jää kotiin, ei tuota neitiä vaan voi vastustaa...

Joten kotia etsii vielä Fanny (n 09, Fairy Princess), jolle toivoisin löytyvän mahdollisesti rakastavan näyttelykodin. Fanny on oikea rämäpää uskalikko, jolla ei vauhti lopu! Fanny on aina ensimmäisenä kiipeämässä ja isottelemassa kaikille. Toisaalta Fanny on kasvattaja-mamman sylityttö ja söpistelijä, aivan ihana pieni neitokainen :) Eeden ( n 09 24, Edens Parfume) etsii myös omaa rakastavaa kotiaan. Neiti on pentueen pienin, mutta vauhtia löytyy kyllä vaikka muille jakaa! Eeden on myös oikea sylityttö, tosin useimmiten siinä sylissä on vähän tylsä olla, kun voisi tutkia maailmaakin! Eeden on pari kertaa yllätetty yrittämästä kiipeämään huoneen verkko-oveen. Ei tahtoisi yksi huone riittää tytölle! Eedenillä on myöskin pentueen suurin ääni ja sitä kyllä käytetään kasvattaja-mamman komennukseen... Sisullekin (e 09, Sparkling Star) etsitään mahdollisesti, ehkä kotia. Sisu on aikamoinen pusuttelija ja keikistelijä. Oikein rohkea ja vauhdikas nuorimies :) Sisu on ansainnut lempinimen Sisu-syliin, koska poika viihtyy sylissä koko ajan ja tulee kehräten kasvattaja-mammaa vastaan kun tulen huoneeseen. Mikäli meillä olisi tilaa vielä yhdelle kastraattikollille niin Sisu jäisi ehdottomasti kotiin. Meillä kuitenkin lauman koko alkaa olla jo sellainen, että vaikka sydän särkyy niin pitää ajatella järjellä tätä asiaa. (yritän vakuutella itselleni)

Vauvoista taas uusia kuvia kotisivujen kautta. Kuvat löytyvät klikkaamalla pennun nimeä :)

Unnan kasvattajalle (ja pentujen isän Fukun) omistajalle Leoline kissalaan syntyi Unnan täyssiskolle Afrille lauantaina myös 7 ihanaa vauvaa. Isäkin on sama, joten aikamoisen sikiävä yhdistelmä geeneiltään! :D Nyt onkin syntynyt ja syntyy lähiaikoina paljon sukulaiskissoja! Ihana seurata miten Nukiksen lapsenlapsenlapset jatkavat sukua ja minkä näköisiä vauvoja sieltä syntyykään! :D

Lopuksi vielä kuva meidän vahtimimmistä Fannysta. Neidillä näyttää hassusti, kun hän olisi dipannut nenänsä maitolasiin :) Aivan ihana pikkuneiti.

2 kommenttia:

  1. Saaga on kyllä ihan sukuunsa tullut, vaikka en ruskeiden vannoutunut fani olekaan, niin tässä on poikkeus: AIVAN IHANA <3

    Kauniita ovat toki kaikki muutkin, mutta ainakin nyt Saaga on suosikki!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :)

    :) Siksi olinkin iloinen, että löysin Saagalle hyvän sijoituskodin. Tulen käymään Saagan ja Saagan uuden ihmisen kanssa näyttelyissä ja toivottavasti tosiaan tulevaisuudessa neiti saa vauvojakin meillä. Saaga on tyypiltään oma suosikki, mutta kuten sanoin: Se joka jää kotiin ei ole pakosti paras tyypiltään ;) kun sydän sanoo, niin sydän sanoo ja kaikkia ei voi pitää! ;)

    VastaaPoista