maanantai 13. syyskuuta 2010

Nyt kun kesä mennyt on ja...

syksy saapuu ja vauvat ovat nyt sitten 13-viikkoa vanhoja! Viimeiset rokotukset on käyty hakemassa ja terveystarkastuksilla on käyty. Sirutkin on laitettu :) Velmu ja Samu kastroitiin viikko sitten ja aletaan olla valmiita lähtemään uusiin koteihin!

Vielä on pari päivää kasvattajalla jäljellä pennuista nauttimista ennen kuin vauvat lähtevät omia perheitään ilahduttamaan! :) Näistä päivistä pitää ottaa kaikki irti! :D

Ihan ilman surua ja murhetta ei tässä viimeisinä viikkoinakaan olla selvitty. Masutauti, joka sairastettiin silloin viikkoja sitten aiheutti Samulle aika suuren reaktion virusta vastaan tai sitten jälkitaudin. Samu näyttää vaihtavan koko turkkinsa, ainakin masu ja kauluri on jo kovaa vauhtia menossa uusiksi. Ensin karvat tiputettiin ja nyt jokapuolella kasvaa sellainen 1,5cm turkinalku. Samulla myös toisessa nivusessa ollut imusolmuke reagoi aika kovasti samaan viirukseen ja se jouduttiin poistamaan samalla, kun poika kastroitiin! Hyvin on Samu ja Velmukin parantuneet leikkauksistaan, vaikka se Samulle vähän suurempi operaatio olikin! Onneksi ei kuitenkaan ollut sen vakavampaa ja nyt sitten taas kasvatetaan turkkia ja vauhti vaan lisääntyy! :D (Mitenköhän ihmeessä lääkärit kuvittelevat, että 12-viikon ikäinen pentu saadaan pysymään aloillaan, Samu sai lisänimen Speedy, kun leikkauksen jälkeen poika rallasi kahta kovempaa!...)

Terveystarkastuksilla käytiin tänään rokotusten yhteydessä ja kaikki saivat puhtaat paperit :) Kaikki pojat ovat menneet yli 2kg, Velmu tietysti isoimpana 2,3kg, sitten Samu 2,2kg ja Sisu 2,1kg. Enni on ihan perässä 1,9kg, Saaga painaa n. 1,7kg ja Enni ja Fanny n. 1,6kg.

Unnakin aloitti juoksun viime viikon loppuviikosta ja on vihdoin vieroittamassa vauvojaan. Vaikka viimeksi tänään rouva jäi kiinni koko lauma tisseillään! Ei tahdo Unnaa enää näkyä kasan alta :D

Ikävä näitä pieniä mahtavia kissanalkuja tulee hirvittävä! Onneksi saan varmasti kaikista kuulumisia tasaiseen tahtiin ja näenkin pieniä varmasti usein :) Enää pentupakkausten viime silaukset ja torstaina lähtee sitten Velmu & Saaga omiin koteihin. Perjantaina Samu, lauantaina Fanny ja Eden ja sunnuntaina vien sitten vielä Sisun. Onneksi Enni jää sulostuttamaan meidän arkea :)

Vielä viimeiseksi harvinainen yhteiskuva! (vieläpä ilman pikaliimaa otettu ;) ) Pentujen yksittäiskuvat taas tutusti kotisivujen Pennut-linkin kautta :) Loppuviikosta laitan vielä uudet (vähän valoisammat) kuvat meidän katraasta :)

Kuvassa alhaalla vasemmalta: Sisu, Enni ja Eden
Ylhäällä vasemmalta: Samu, Velmu, Fanny ja Saaga

1 kommentti:

  1. Ihania ne vaan on vieläkin! Onnea pikkuisille kovasti matkaan kun lähtevät valloittamaan uusien kotien sydämiä :)

    Mutta...hirveetä...munhan piti tulla näitä palleroita katsomaan...mihin se aika oikeen meni :o

    VastaaPoista