lauantai 7. tammikuuta 2012

Paljon mahtuu 8-viikkoon

Tammikuun ensimmäinen viikko on takana ja Riihimäelle on vihdoin tullut ainakin hetkeksi valkoista. Lämpötilat on silti nollan tienoilla. Ihmeelllinen talvi! No toisaalta eipä minulle ehtisi tässä muutenkaan tulla pimeää tai kovasti pakkasta. Tänä talvena on niin paljon lämpöä sydämessä ja kotona, että pimeää ei oikein ehdi huomata :)

Vauvat saavuttivat 8-viikon iän torstaina! Se päivä lähenee kun pienistä pitää luopua, mutta onneksi se ei ole ihan vielä ja saan nauttia pienokaisista ja seurata vauhtitiimin elämää! 

Ovet ovat nyt pentuhuoneesta avautuneet lopullisesti! Kaikki pienet osaavat tulla kutsusta syömään, eriasia on tullaanko vai pitääkö kasvattaja-mamman hakea. Aina välillä kun se kesken oleva asia on niin mielenkiintoinen, että ei malttaisi lähteä syömään! Kaikki pienet ovat ylittäneet 1kg rajan, Karkin ollessa edelleen suurin ja jo kohta 1,2kg painoinen. Lola ja Helmi ovat tällä hetkellä pienimmästä päästä ja ovat vasta vähän päälle 1kg painoisia. 

Nyt jo kiivetään korkealle ja hypätään alas ihan yhtä korkealta. Montaa paikkaa asunnossa ei ole mihin pienten tutkimusretket eivät olisi ylettäneet! Välillä ihmis-mummia hirvittää, mutta vauvat rallaavat varmin askelin. Unna on onnellinen, kun on aikuisia kissojankin seurana eikä tarvitse viellää kaikkia päiviä vain vauvojen kanssa. Enni rakastaa pikkusisaruksiaan, taitaa vähän pitää vauvoja ominaankin... Kun pienet vinkaisevat vähän sillä tavalla, että jotain on vialla juoksee paikalle sekä Unna-emo, Enni-isosisko ja Nepo-vaari. Pitäähän se nyt varmistaa, että pienillä on kaikki ok!

Juurikaan isot kissat eivät ole näille pienille sihisseet. Lähinnä se on välillä sellaista opettavaista sihinää. "Tänne ei ole asiaa rallaamaan" tai "lopeta jo se hännän saalistaminen". Ihan hyvä, pienten on hyvä oppia rajansa! 

Sekin on jo opittu, että sänky on nukkumista varten ja siellä ei sovi öisin rallata. Viime yönäkin parhaimmillaan kaikki pienet olivat sängyssä nukkumassa :) Sitten tietysti lisäksi Jättis, Enni, Nukis, Nepo, Unna ja taisi siellä olla Kassukin. Alkaa meillä ihmisillä olla välillä vähän ahdasta! ;)

Pahimmat nilkkoihin hyökkäilytkin on saatu kitkettyä ja kanavoitua ihan muualle mielenkiintoisempiin painileluihin!

Sonja on vielä vapaana, mutta tyttöä tullaan tänään lauantaina katsomaan ja sitten varmasti alkuviikosta selviää onko tytöllä oma koti. :)

Lopuksi Sonja söpistelee ja Unna ja Enni hoitaa laumaansa. Vielä 8 viikkoa sitten en olisi uskonut miten hyviä ystäviä emo ja tytär voivat taas keskenään olla! :) Ja olen siitä enemmän kuin onnellinen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti