keskiviikko 8. elokuuta 2012

4 viikkoa menoa ja meininkiä!

Aika menee niin kovin nopeasti! Nyt on jo melkein Elokuun puoliväli ja lapsukaiset ovat jo 4-viikkoa isoja!

Pieniltä löytyy jo vauhtia ja vaaratilanteita. Pesän verkkoseiniä kiivettäisiin ylös kovaa vauhtia! Pesässä ei pysyttäisi sitten enää ollenkaan, paitsi nukkumassa ja mamman tissillä. Muuten kirmataan kovaa vauhtia pesän edustalla, kiivetään kasvattajamamman syliin ja purrrrraaan hurjasti varpaita ja sormia. Kovasti yritän kieltää pieniä, mutta eiväthän nämä kieltoja usko! Sitten katsotaan pienillä ja viattomilla silmillä mummia "vähän vaan maistoin".

Kiinteitä ruokiakin on jo maisteltu. Toissa iltana kilpsuneiti tuli oma-aloitteisesti maistamaan Unnalle pesän eteen tarjottua emonmaidonvastike / kanajauhelihamössöä. Pian Elle oli myös syömässä hurjasti muille muristen ruokaa. Sara maistoi vähän sormenpäästä, kuten myös Pimu. Pikkumies veti päänsä pois ja lähti Unna-mamman tissille. "Missä on oikeaa ruokaa? Tahdon MAITOA". Noh pojalla selvästi paino nousee pelkän maidon voimalla, joten aloitellaan omaa tahtia ruuan syöntiä :) Eilen ja tänään Pimu ja Sarakin löysivät tiensä lautaselle, mutta ei meidän "pieni punainen" ;)

Myöskin vessassa osataan jo käydä :) Pissejä on kaikki jo tehneet, mutta isompaa hätää sinne ei ole vielä tullut. Eiköhän sekin tule sieltä pikkuhiljaa, kun ravintokin alkaa olla kiinteämpää! Enni ja Unna kilvan kuitenkin vieläkin hoitavat tuota vessa-asiaa pieniltä. Olenkin nyt vähän rajoittanut Ennin pääsyä huoneeseen, kun siellä vessassakin pitäisi ihan itse oppia pienten käymään!

Aikamoisia vauhtimimmejä ja jätkänpätkiä ovat nämä vauvat! Sara ei malttaisi kävellä ollenkaan, kun pesässä pitäisi vaan rallata ja hyppiä! Pimu on ehkä vähän enemmän omiin oloihin vetäytyvä, mutta sehän vaan tarkoittaa sitä, että minun on tehtävä vähän enemmän töitä Pimun sosiaalistamisen eteen. Kuitenkaan Pimu ei missään nimessä ole siltä ujoimmasta päästä! Pimulle kuitenkin toivon löytyvän kodin, missä tyttö ei ole ainoa kissa. Itseasiassa nämä kaikki ovat sen verran vilkkaita ja sosiaalisia, että kaipaavat kissakaveria!

Tänään sitten meillä kävi ensimmäisiä vieraitakin :) Iskä-Oskarin oma ihminen Katja ja Oskarin kasvattaja Suvi kävivät meillä turisemassa (aika menikin todella nopeasti!) ja vauvoja katsomassa! :) Kiitos Suvi hyvästä kääretortusta! En varmasti muistanut kiittää :) Ja kiva kun kävitte! :D

On meillä sitten hauskojakin uutisia! Tai no hauskoja ja hauskoja ;) Meidän Ellellä on molemmissa takajaloissa ylimääräiset varpaat. Varpaat on samoissa kohdissa, kun etutassuissakin kannusvarpaat ovat. Eivät nuo elämää haittaa, mutta Elle lähtee lemmikiksi ja rekisteröidään sääntöjenkin mukaan "ei kasvatukseen". Itseasiassa huomasin nämä jo viime viikolla ja siitä saakka ne on hymyilyttäneet joka kerta kun tytön ottaa syliin :) Oikeastaanhan tuo on vika, mutta toisaalta Ellellä on jotain enemmän kuin muilla :) Arvatkaapa monesti olen laskenut muiden pentujen ja omien kissojen varpaat näiden löytymisen jälkeen? ;) Elämää ne eivät tule haittaamaan millään tavalla!

Uusia kuvia tulee huomenissa kotisivuille :) Kilpparineiti ja pojankloppi ovat löytäneet nyt omat kotinsa ja ihmisensä! Molempia tullaan varmasti näkemään näyttelyssäkin! Molempien omat ihmiset varmasti julkistavat tiedon pian ;) Myöskin Ellen tuleva oma perhe tulee tyttöä lauantaina katsomaan ja mikäli heidän mielestään Elle on yhtä hurmaava kuin kuvissa niin  Elle on myöskin varattu. Ellellä onkin sitten kaverinaan Maisa edellisestä pentueestani. Saraa tullaan katsomaan ensi tiistaina ja tilanne on sama. Mikäli neiti hurmaa omat ihmiset samalla tavalla, kuin kaikki muut ketkä tänne tulee, niin myöskin Saralla on oma koti! Eli näin ollen vain Pimu etsii varmasti omaa kotia. Kilpsun ja poitsun omat kutsumanimetkin tässä varmasti pian täsmentyvät!

Loppuun vielä "ilmakuva" pesän edustan touhuista! Eihän tästä naamoja näe, mutta Sara on Unnan kanssa lautasella syömässä. (eihän lautasella tarvitse seistä, kun tissilläkin makoillaan...) Elle haistelee leluhiirtä (Kiitos Katjalle ja Oskarille!), kilpparineito on pissillä, poitsu on jo käynyt pissillä ja on hyppäämässä pahaa aavistamattoman Pimun kimppuun!

Ennin ja Saagan suunnitelmatkin ovat vähän muuttuneet ja niitä päivitellään kotisivuille pikkuhiljaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti