keskiviikko 1. elokuuta 2012

Jo 3 viikkoa isoja kissoja!

Niin se aika menee! 3 viikkoa elämää takana :) Unnan nisätulehduksesta taidettiin selvitä säikähdyksellä ja vauvat kasvavat taas entiseen tapaansa. Pari päivää pienten painot nousi todella hitaasti ja Unna oli todella naatti. Maanantaina näytti siltä, että kuume lähtee uudelleen nousuun. Unnalle ei oikein ruokakaan tahtonut maistua. Onneksi kipulääke laski taas kuumeen ja ruokaakin alkoi kadota entiseen tapaan kiposta. Tulehtunut nisä on ollut maanantaista asti aivan pehmeä jo, joten pahin on ohitse. Nyt vihdoin viime yönä tuntuu, että painoa on tullut aivan entiseen tapaan. Vaikka meillä hyvin tyytyväisiä vauvoja on ollut muutenkin.

Vessaa ei pienille vielä tarvitse laittaa. Yksikään vauvoista ei ole vielä edes tullut pesän laidan yli! Unnalla riittää maitoa ja pissityskin hoituu kahden mamman voimin. Joten vauvoilla ei tunnut olevan kiire mihinkään! Muutenkin ovat lähteneet liikkeelle hitaammin kuin kaksi edellistä pentuetta. Motoriikka kuitenkin kehittyy huimaa vauhtia ja pikkuhiljaa takajalatkin lähtee kantamaan. Ei tosin aina ja kaikilla, mutta eteenpäin mennään silti :) Kuitenkin pestään omia ja vähän kaverinkin tassuja, purraan huljasti kun leikittää ja tassutellaan tyytyväisinä. Pikkuisen on tänään kurkittu pesän reunan yli, joten ehkä sitä huomenna jo uskaltaisi katsoa miltä se maailma näyttää :) 

Olen jo virittänyt pesän ympärille uuden Zooplussalta tulleen pentuaitauksen. Huomenna kun vielä laitan alareunaan pahvit, että ei turhaan työnnetä pieniä päitä aitauksen raoista. Meillä tuo pienten maailma pienenee hyvin hidasta tahtia. Ensin tila kaksinkertaistuu, sitten siitä vielä kaksinkertaistuu ja kun kaikki varmasti osaavat käydä pissillä ja mielellään jo vähän syödäkin itse niin sitten lähdetään kokeilemaan koko huoneen valloitusta. Koko asuntoon pienet pääsevät sitten n. 7-8 viikon ikäisinä. Ja silloinkin vielä vähäksi aikaa kerrallaan. Unna kun on sitä mieltä, että vauvojen on parempi tutkailla maailmaa mamman valvovan silmän alla niin turha on stressata myöskään mammaa :)

Luonteetkin alkaa pieniltä tulla esiin. Kaikki ovat kyllä todella ihmisläheisiä ja uteliaita pieniä kissoja :) Mustavalkea Pimu tyttönen on ehkä eniten oman tiensä kulkija, mutta nukahtelee kyllä tyytyväisenä syliin nukkumaan. Kaikki oikeastaan viihtyvät sylissä. Varsinkin Sara ja Tara, jotka tulevat heti pesän reunalle notkuman kun tulen huoneeseen ja sitten pitää kiivetä syliin :)

Joten tällä hetkellä kaikki hyvin ja jatkamme pienten kanssa kävelyharjoituksia :) Päivän söpöstelykuvasta vastaa Sara, meidän tyytyväinen köllöttelijä :) Kaikista pienistä on päivitetty uudet kuvat ja niitähän pääsee katsomaan tutusti kotisivujen kautta Pennut välilehden kautta.




1 kommentti: