keskiviikko 15. elokuuta 2012

5 viikkoa vilskettä!

Tänään se sitten tapahtui! Vauvojen maailma laajeni ainakin kolminkertaiseksi. 5-viikkoissynttärin kunniaksi :)

Ihmettelin aamulla Ennin kasvavaa levottomuutta (tyttö on jo tottunut, että vauvojen luo pääsee kunhan äiskä herää). Samalla kuuntelin, että "aivan kun pentuhuoneesta kuuluisi Unnan kurinaa ja pennun miukumista". Ponkaisin tietysti sängystä ylös salamana! Mielessä siinsi aikanaan Saagan ja sittemmin Helmin tapaturmat ja paniikissa ryntäsin pentuhuoneeseen! No eihän täällä mitään hätää ollut! Tassu oli vaan löytänyt maailmaan aivan uuden ulottuvuuden! Nimittäin pesänpäällisen :) Joten aika oli laajentaa pienten elinalaa! Onneksi tuo Zooplussalta tullut pentuaitaus antaa vielä myöten ja nyt onkin vauvoilla jo sitten melko suuri lattia-ala käytössä!

Vauvat kasvavat kovaa tahtia, kaikki painavat yli 600g ja Aatos (poitsu sai oman hienon nimen!) meni nyt illalla yli 700g. Kanajauhelihamössö maistuu kaikille pienille, vesikupista osataan jo juoda ihan itse ja vessassa asioiminen käy kuin vanhoilta tekijöiltä! Kuivaruokaa en laita eläinlääkärin kehotuksesta vielä pienille. Aloitamme sen maistelun ensi viikon puolella :) Unna viihtyy vielä hyvin pesässä ja maitoakin vielä riittää paremmin kuin hyvin!

Meillä on ollut nyt tässä lähiperheessäni vähän suurempi ikävä muutos, joka vaatii totuttelua ja voimia koko perheeltä ja siitä ehkä varpailleni hypähtäneenä kävimme eilen tarkistamassa ekkulääkärissä vielä kaikkien pienten ja Unnan vointi. Ne massut kun meni viikonloppuna sekaisin ja yksi kerrallaan tuntui, että maha oli vähän löysempää. Oikeastaan arvasin, että kyseessä on ns "turha käynti", mutta ei kai sitä voi toisaalta noiden pienten massujen kanssa olla turhan varovainenkaan! Jatketaan miedolla ruualla ja madotus ihan kuten olin aikonutkin. Ensi maanantaista lähtien! Kaikki vauvat olivat hurjan reippaita ja antoivat eläinlääkäritädin tutkia hienosti :) Unnakin katseli tyytyväisenä Maria-tädin sylistä touhua ja kun Unnan vuoro tuli niin mamma näytti taas ihanan helpon luonteensa! Mitäpä siinä pöydällä turhaan hötkyilemään.

Joten vauva-huoneessa elämä jatkuu vauhdikkaasti! Vauvat painivat, juoksevat, kiipeävät ja rallaavat! Aina välillä kiivetään ihmis-mummin syliin uinumaan tai kaivaudutaan Unna-emon tai Enni-siskon viereen köllöttelemään!

Vauvoista Elle, Aatos, Sara ja Tassu ovat löytäneet omat ihmisensä! Kaikilla tulee olemaan kissa-kaveri, tai useampia! Saraa, Aatosta ja Tassua tullaan näkemään näyttelyissäkin :) Joten meidän mustavalkea söpöstelijä Pimu (Lasting Love) etsii vielä omia ihmisiään ja omaa kotiaan. Edelleen toivon tytölle löytyvän kodin missä olisi kaveri. Pimu ei selvästi ole yksineläjä :) Tyttö on reipastunut huimasti! Muutenkin neito on ihanan töpäkkä tyttö, jolla on kyllä koko ajan jotain pientä kivaa menossa! Kuitenkin Pimu on todella kiltti pieni neiti :) Senkin varmasti saa jo kertoa, kun se on blogissakin julkaistu, että Aatos muuttaa sitten aikanaan Oskari-iskän, Armaan ja Onnin kaveriksi :)

Tämän kertaisesta söpöilykuvasta vastaa meidän pieni-suuri miäs Aatos :) Niin ja tietysti vauvojen uudet kuvat löytyvät taas kotisivujen pennut-välilehden kautta. Painamalla pienen omaa nimeä saa yksittäiskuvat. 5-viikkoisista on myös pari yhteiskuvaakin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti