maanantai 9. elokuuta 2010

8-viikkoa ja taivas on kattona!

8-viikkoa elettyä elämää, monta vieritettyä kyyneltä ja vielä useampi onnen ja rakkauden hetki!

Vauvat kasvavat kohisten ja ovat nyt valloittaneet ympärivuorokautisesti koko asunnon. Jopa vanhuksemme Jättis on alistunut siihen tosiasiaan, että jokapuolella singahtelee tämän tästä. Parhaimmillaan meillä ravaa 7 vauvaa ja 6 aikuista... Jättis tyytyy tarkkailemaan tilannetta kunnioittavan välimatkan päästä.

Aikuiset kissat ovat ottaneet vauvat siipiensä suojiin, aina välillä joku vähän sihahtaa jossain, mutta se on lähinnä opettavaista sihinää. "Tämä on kielletty juttu/minun reviirini, tänne ei ole asiaa"

Kaikki pienet alkavat näyttämään jo ihan isoilta kissoilta ja jokaisen luonteesta on tullut hauskoja omia piirteitä esiin. Fanny esimerkiksi on ihan rakastunut kasvattaja-vaariin ja "hengailee" vaarin kanssa sohvalla ja nukkuu vaarin vieressä yöt. Sisu juoksee edelleen perässäni ja haluaa syliin ja on todella kova pusupoika. Saaga kehrää kovempaa kuin kukaan ikinä ja isottelee isommilleen kyllä mennen tullen. (Ihan hyvä, Saagalla on omassa kotonaan vastassa 3X15kg paimensukuisia lapinkoiria alamaisinaan, joten pitääkin olla vähän rohkea ja välillä jopa röyhkeä). Velmun mielestä yhä edelleen talon suurin liikkuva otus (minä) on paras painikaveri ja Velmu on päättänyt saada kasvattaja-mamman vielä nurin. Nyt kun tassut yltävät jo jalan ympärille ja hampaat alkavat olla aika terävät meillä on Velmun kanssa kova homma oppia pois velmuilun poluilta! Velmu keksii muutenkin kaikkia kivoja pieniä jäyniä, mutta kai nimi velvoittaa ;) Eeden on oikea tättähäärä, neiti ei millään rauhoittuisi syliin vaan kokoajan on uutta tehtävää ja tutkittavaa. Toisaalta tyttö tykkää nukkua vieressä ja nauttii kehräten silityksistä. Eedenillä on sellainen katse, että tyttö saa helposti anteeksi pienet jäynät... Samu oli pienenä pennuista aroin, mutta nyt kun on päästy valloittamaan koko asunto on Samusta löytynyt rohkea seikkailija, selvästi Indiana Jonesin sukua tuo poika! Enni on sievä pieni hassuttelija, joka katsoo minua viattomasti silmiin "mummi/äiskä, en se minä ollut, joka tuon vessapaperirullan otin tuhottavaksi, se oli ne muut pennut" ja sitten otetaan tassuilla hellästi poskista kiinni ja pussataan. Voiko tuolle neidille olla vihainen? Kai pitäisi voida ;)

Kynsien leikkuun opettelussa ollaan jo niin pitkällä, että otetaan niistä kynnen päistä saksilla kiinni ja pidetään tassua paikallaan. En viitsi leikata pennuilta kynsiä, ennen kuin ne selkeästi hyppäävät paikkoihin. Nyt kun vielä kiivetään niin niitä kynsiäkin tarvitaan. Ensimmäiset vitamiinitabletitkin on otettu oikein nätisti :) Kampaamistakin on harjoiteltu ja siitä pennut tuntuvat nauttivan!

Täysin ilman harmia ei tämäkään viikko mennyt, vaan Eeden ja Samu sairastivat sunnuntaina aika rajun vatsataudin. Lääkärillä kävimme molempien kanssa nesteytyksellä ja toteamassa ettei kysessä ollut mikään normaalia vatsaflunssaa vakavampi juttu (vaikka toki sekin on näin pienillä todella vakava paikka, pieni keho kuivuu nopeasti!) Vauvat ovat olleet pöpön ilmenemisestä lähtien eristyksissä omassa huoneessa, jotta pystyn paremmin seuraamaan parivaljakon syömisiä, juomisia ja vessassa käyntiä (ja minkälaista jätöstä sinne vessaan tulee) Nyt kuitenkin jo ruokakin maistuu ja vauhti on entisenlainen. Molemmilla vain paino tippui aika kovasti (50-70g) joten sen kiinniottaminen onkin taas työn takana. Tauti taitaa kuitenkin olla voitettu, vaikka huomiseen vielä omassa huoneessa ollaankin, että varmasti on kaikki kunnossa, kun lähdetään taas juoksemaan kovaa pitkin asuntoa! :) Muut pennut ja aikuiset ovat onneksi vielä säästyneet pöpöltä. (taas koputetaan puuta) ja tämän kuumuuden piikkiin laitan aika paljon.

Kaiken päälle itsekin sain pienen pöpön, joten omatkin päivät on menneet lähinnä lepäillessä ja vauvojen touhuja seuratessa/ruokkiessa!

Vauvoista taas uusia kuvia kotisivujen kautta. Yritän saada lisääkin vielä kuvia pienistä huomenissa :)

Ensimmäiseen kunnon ukkosmyräkkäänkin pennut tutustuivat ja hetken ihmettelyn jälkeen todettiin, että kiva kun märkä pysyy ulkopuolella ja ei sellainen luonnonmullistus leikkiä hidasta! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti