perjantai 15. heinäkuuta 2016

Pentupesästä kurkistellaan jo!

Pientä elämää on takana jo lähes kaksi viikkoa! Vauvojen painot nousevat hyvin ja pikkuhiljaa opetellaan kissamaisia taitoja. Pesää tutkitaan huojuvin jaloin ja toki yritetään vähän kiivetä pesän laitojen reunalle kurkkimaan. Ja kyllä - kurkkimaan! Tyttönen, eli Aamu avasi silmänsä jo tämän viikon maanantaina 8pv ikäisenä ja poitsu, tällä hetkellä kutsumme häntä Niroksi, seurasi perässä torstaina 11p ikäisenä. Selvästi pienet kuulevat myös jo, korvat heiluvat kun yritetään kovasti kuunnella mistä äänet kuuluvat.

Pesässä myös keikistellään, vähän jo tassutellaan sisaruksen päätä ja jopa pienet pesu-yritykset on nähty. Ainakin etutassuja on kiva maistella...

 Niro kurkistelee <3 p="">

Molemmat vauvat kiipeävät hurjasti miukuen kädelle. Siihen on mukava nukahtaa söpöilemään, tai sitten siitä on kiva kiivetä syliin köllöttelemään. 

Niro opettelee sylikissaksi ja esittelee söpöä massuaan!

Painot nouset tosiaan hienosti ja täysin ilman lisämaitoja. Tässä kohtaa koputan puuta, sillä yleensä kun olen todennut tämän asiaan ääneen on lisäruokintaa taas tarvittu... Iina on rauhoittunut emon rooliin - tosin välillä pitää päästä tuonne oven toiselle puolen vähän juoksentelemaan ja tutkailemaan. Enni on ottanut paikkansa vara-emona ja käy tunnollisesti pissattamassa vauvat ja muutenkin pesemässä pienet. Tosin Enni ei olisi Enni, jos silmän välttäessä ei yritettäisi edes vähän päästä Kitten-kuivaruuan kimppuun... 

Aamu ja söpöilyn taito - tähän on hyvä nukahtaa.

"Isoista kissoista" ainoastaan Enni on käynyt pentuja varsinaisesti katsomassa. Nuppu on pari kertaa rynnännyt huoneeseen ja sihissyt varmuuden vuoksi joka ilmansuunnalle! Oppivathan olemaan ;) Nuppua tunnetusti pienet kissat jännittävät, mutta kun pienet pääset siihen pisteeseen, että jo rallataan niin yleensä turhat sähinät unohtuu! Nuppu tahtoo rallata mukana! Pentuhuoneena toimivaan työhuoneeseen on kyllä jo viritetty taas verkko-ovi, josta isot kissamme pääsevät tuoksuttelemaan pentuhuoneen tuoksuja ja kuuntelemaan ääniä. Siinä sitten välillä istutaan ihan porukalla. Vielä täällä ei varsinaisesti näy mitään erityistä, mutta ensi viikkolla pienet harjoittelevat jo askeleita ja loppuviikosta kokeillaan jo onneamme vessalaatikon kanssa!

Molemmat vauvat ovat edelleen alustavasti varattuja. Päivitän tilanteen kotisivulle, jos siihen tulee muutos. Meidät löydät nykyään myös Facebookista: Nenukan norjalaiset metsäkissat.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti