lauantai 6. lokakuuta 2012

12-viikkoa on mennyt niin nopeasti!

Niin se vaan tuli vauvoille viime keskiviikkona 12-viikkoa täyteen. Sehän olisi Kissaliiton virallinen ikä milloin vauvat saisi luovuttaa, mutta eivät nämä kyllä ihan vielä ole valmiita maailmalle! Joten saan nauttia vauvoista vielä parisen viikkoa, onneksi!

Kaikki kissavauvat ovat aina omalla tavallaan erityisiä! Niin myös tämä pentue. Vauvat ovat auttaneet minua suurimman surun yli ja vaikka ikävä valtaakin mielen vielä useamman kerran päivässä niin tiedän elämän jatkuvan :) Ovat nämäkin pienet ottaneet omat paikkansa "ihmis-mummin" sydämessä ja ikävä varmasti tulee ihan hirvittävä taasen kaikkia!

Myöskin pitenevät illat ja (miten muuten tuntuu, että työpäivätkin pitenee syksyllä?) viilenevä sateinen sää unohtuu kun pitkän ja raskaan päivän jälkeen tulee kotiin ja pienet ovat "mummia" vastassa meidän isojen kisujen kanssa :) Tietysti siinä ensin on blokattu Ellen yritykset karata käytävään... -Elle, kun maailma ei riitä! Ja kun saa kengät jalasta niin johan yksi Tassu on viemässä sukatkin jalasta! Tai Fia, joka puskee niin vimmatusti, että hyvä etten kaadu kumoon! Niin ja Aatos, jota pitäisi pussailla niin maan mahdottoman paljon, olenhan julmasti hyljännyt pikkumiehen koko päiväksi! Niin ja Viiru, meidän oma pieni Viiru, joka kehrää pienimmästäkin kosketuksesta ja käpertyy mamman syliin a-aa. (Yritä siinä laittaa kauppatavaroita kaappiin, vaihtaa kotivaatteita jne.)

Pienet ovat kasvaneet hurjasti. Aatos painoi 12-viikkois päivänään 1850g, Elle 1700g, Tassu 1650g, Viiru 1591g ja Fia on ottanut sisaruksiaan hienosti kiinni, 1515g.

Ruokailujen kanssa tosin olenkin sitten ollut vähän ihmeissäni. Elle syö aivan mitä tahansa, mikä tahansa ruoka on "nam, saanko lisää?" Fia myös mielellään maistelee kaikkea, vaikka broileri ja "ruskearuoka" onkin tytön lemppareita. Aatos tykkää selkeästi eniten lihasta, mutta syö kyllä muutakin. Tassu syö lihaa hurjasti muristen, mutta suostuu maistamaan muitakin ruokia :) Mutta Viiru, voi Viirua. Mitä tahansa teollista ruokaa laitan neidon eteen niin kysellään "eikö ole lihaa?" Viiru on kyllä aivan täysiverinen lihansyöjä! :) Kuivaruokia kaikki vauvat maistelee. Meillä on ollut tarjolla Power of Naturen ruokaa, Orijenia, Almo naturen kuivaruokaa (aikuisten, pikkukissojen ruuassa on maissia) ja sitten tietysti vielä Royal Caninin Kitteniä. Multicatin otto menee jo melkein ilman keskustelua (Fian kanssa keskustellaan kaikesta) ja kynnetkin on leikattu onnistuneesti :) Myöskin Ellen lisävarpaiden kynnet sai hienosti leikattua :)

Ralli on myöskin asunnossa välillä melko kova! Nyt kun Jättistä ei enää ole niin koko lauma rallaa ihan täydestä sydämestään! Siis 5 vauvaa ja 7 aikuista! Ihan mahdotonta menoa! :) (Ja niin ihanaa ;) ) Kaikki aikuiset leikittävät ja hoitavat pienokaisia. Unna ja Enni ryntäävät molemmat katsomaan mikä on vialla, jos leikkien lomassa kuuluu vähän isompi vinkaisu!

Enni ei ole vielä aloittanut uutta kiimaa. Näyttäisi pahasti, että tyttö on päättänyt olevansa raskaana, tai sitten Enni päätti saaneensa vauvoja heti kiiman jälkeen. Enni kurisee vauvoille, kutsuen pieniä luokseen ja pesee ja hoitaa! Päästää jopa pienet massukarvoilleen polkemaan, tätä ei tapahtunut silloinkaan kun vauvat olivat ihan pieniä... Enni myöskin syö hyvin, vaikka paino onkin vähän tippunut. Enni painaa nyt 4,8kg. Toisaalta hyvä, että kiima ei ole alkanut. Oskari sulhanen sai pahan pissitulehduksen ja kiteitä, joten toivottelemme täältä isipapalle paljon toipumisia! :)

Unna on palautunut vauvoista hienosti :) Paino on melkein entisensä, tyttö painaa nyt 4,7kg ja turkkikaan ei ihan kokonaan tippunut!

Olen myös saanut kuulumisia edellisten pentueiden vauvojen kodeilta :) Kaikilla on kaikki hienosti ja pienet ovat kasvaneet (no eihän ne enää niin pieniä ole). Kaikki ovat ihania omia itsejään :) Mummilta siis kaikille Nenukan vauvoille terveisiä ja paljon silityksiä ja suukkoja! :)

On meillä vielä yksi uutinen. Sijoitustyttöni Saaga on siirtynyt oman kotinsa omistukseen. Enni ja Saaga alkavat molemmat olla siinä iässä, että ensimmäinen pentue olisi tehtävä ja en Saagaa voi siis ottaa meille synnyttämään. Kaikista yrityksistä huolimatta Saagaa ei ole vielä saatu kantavaksi ja pitenevät illat, kaksi pentuetta samaan aikaan. Kun siihen vielä lisätään pitkä työpäivä niin kaiken keskellä en olisi pystynyt keskittymään tarvittavalla tavalla Saagan vauvoihin.

Niinpä Saaga on siirtynyt Arjan omistukseen ja Saaga tulee saamaan yhdet vauvat Arjan omalla kasvattajanimellä - Haaveeni. Yhteistyö ei tähän toki lopu ja tulen olemaan edelleen Saagan elämässä mukana (ja Arjan tukena missä Arja vaan tarvitsee), mutta näin on varmasti vauvojen ja Saagan kannalta parempi! :) Arjalle mahdottoman iso kiitos kaikesta ja täällä on sormet, sekä varpaat ristissä että saisimme pian Saagalle muutakin kuin mielikuvitusvauvoja massuun ;)

Lopuksi vielä kuva nyt jo ihan isoista vauvoista! Uudet kuvat myös kotisivuilla :)

Kuvassa vasemmalta oikealle: Elle, Tassu, Viiru, Fia ja Aatos

PS. Pikkupotilas on täysin toipunut tassuvammoistaan ja ralli on kahta kovempi! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti