keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Rallikissat jo 9-viikkoa!

Niin se vaan aika kuluu! Vauvat täyttivät tänään 9-viikkoa ja kävimme ekkulääkärissä vierailemassa ensimmäisillä rokotuksilla :) Reissu sujui hyvin, mitä nyt kaikilla oli jalkoja mahanalus täynnä... Mutta pieniä pistoksia vauvat eivät juurikaan edes huomanneet ja muutenkin antoivat tutkia itsensä kyllä nätisti! Kaikki hyvin, reippaita kissanalkuja!

Vauvat ovat nyt pari viikkoa rallaanneet koko asunnossa. Ovet ovat auki yötä päivää ja pikkuhiljaa pienet ovat alkaneet tottua meidän rytmiimme. Öisin jopa nukutaan! Ensimmäisinä öinä piti hieman kokeilla josko siellä sängyssä pitäisi kuitenkin tappaa niitä "sänkyhiiriä" (siis käsiä ja jalkoja) ja rallata muutenkin kavereiden kanssa, mutta nyt siitäkin pahasta tavasta on päästy eroon :) Useampana yönä sängstä löytyy sekalainen kasa pieniä kissanalkuja ja tietysti pari aikuistakin. Alkaa olla hieman ahdasta ;)

Ruoka maistuu edelleen pienille hyvin. Nuutilla olisi aina ruoka-aikaan parempaa tekemistä ja pojan saakin kantaa usempaan otteeseen lautasen ääreen. Tietysti kaikki pienetkin äänet ja tapahtumat kiinnostavat pientä miestä ja siinä vähän se ruoka tahtoo unohtua...

Päivisin vauvat eivät ole saaneet mitään tuhoja aikaan (koputetaan puuta) ja kun tulemme töistä kotiin alkaa sellainen ralli, että oksat pois! Siinä rallaa 5 vauvaa ja 6 aikuista... Myös Nuppu on löytänyt uuden nuoruutensa ja poika viilettää asunnossa vauvojen kanssa kuin itsekin olisi pieni vauva! Myöskin vauvojen ruokakipolle pitäisi päästä samaan aikaan vauvojen kanssa syömään... Nuppu on selvästi onnellinen, että kerrankin voittaa jotkut painissa ;)

Myös vauvojen emo Unna on alkanut pikkuhiljaa taas kasvattamaan turkkia. Aika luuskalle tuo vieläkin näyttää, mutta ainakin paino on lähes jo palautunut entiselleen :) Unna leikataan myöhemmin tänä keväänä. Isosisko (keinoemo) Enni on lihonnut vauvojen aikana! Noh, ensin tyttö leikattiin, sitten neito kehitti itselleen kastraattina valeraskauden ja nisätulehduksen. Sitten meni massu sekaisin antibiootista ja sen jälkeen syntyi vielä vauvat! Ja voitte arvata mitä se tekee kastraattitytölle kun vaan makaa Unnan ja vauvojen kanssa pesässä... Yritimme toki aktivoida Enniä kaikin tavoin, mutta kun koko elämäntehtävä oli pentuhuoneessa vauvojen kanssa niin katsoimme parhaimmaksi antaa periksi. Nyt sitten tyttö saa rallata pentujen kanssa ja rajoitamme neidon syömisiä. 300-500g saa mielestäni paino tippua :)

Uudet kuvat pienistä huomenissa. Tänään pienet saavat rauhassa toipua lääkärireissun ja ensimmäisen rokotuksen tuomasta väsymyksestä.

Lopuksi vielä pari viikkoa vanha yhteiskuva vauvoista! Tästä pentueesta sellainen on harvinaisuus ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti