torstai 23. tammikuuta 2014

Rallikissat 6-viikkoa vanhoja!

Niinhän siinä kävi, että päivä edellisen päivityksen jälkeen vauvat murtautuivat ulos "aitauksesta" ja valtasivat koko pentuhuoneen. No miksi pieniä väkisin pitämään aitauksissa, jos sieltä ollaan valmiita tulemaan itse ulos :) Päivän - pari pienillä junnasi paino "vapautumisen" jälkeen. Tai siis junnata ei ole oikea sana, vaan ei noussut sitä tuttua 20-40g päivässä mitä vauvat ovat kiinteän ruuan aloituksen jälkeen nostaneet. Mutta siis muuten tämä vapautuminen ei aiheuttanut muuta, kun ralli on kahta kovempaa. Kiivetään niin korkealle, että "mummia" hirvittää ja tietysti tutkitaan jokaikinen pieninkin kolo koko huoneesta.

Myöskin ensimmäiset pakoyritykset pentuhuoneesta on blokattu. Nämä vauvat ovat kyllä mahdottoman rohkeita pieniä kissanalkuja! Urho on heti kärkkymässä huoneen ovella, jos vähän pääsisi livahtamaan. Nuuti yrittää harjoitella painileikkejä edelleen minun kanssani (mikäköhän siinä on, että pentueessa on aina se yksi pentu, jonka pitää kokeilla rajojaan kasvattajamummin kanssa). Vili ei ole sitten hetkeäkään paikallaan, jos ei satu nukkumaan. Taisto on rohkea kiipeilijä, joka löytää itsensä aina välillä niin korkealta kiipeilypuusta ettei ehkä sitten ihan itse pääsekään alas. No onneksi Unna tai Enni rientää sitten heti apuun. Niin siis ja tietysti jos minä olen kotona niin silloin tytöt katsovat vain minua ja selvästi odottavat minun hoitavan hankalan tilanteen... Iina sitten, voi Iina! Iina on "villikissa" pieni rohkelikko, joka ei todella ole virallisen nimensä mukaan Angel (enkeli) tai ainakaan prinsessa! "Minä mikään rinsessa ole - RALLATAAAAAN".

Uusia makujakin on mahtunut menneeseen viikkoon! Kananjauhelihan seassa menee possu hyvällä ruokahalulla, kermaviili on ehdotonta suosikkia! "Ruskea ruoka" aiheuttaa pienissä pieniä epäluuloisia maiskutuksia ja siltä lautaselta useimmiten käännytään vielä pois. No on tässä aikaa maistella eri makuja vielä :)

Niin ja tietysti sitten se suurin uutinen! Vauvojen uutuuden uutukaiset rekisterikirjat saapuivat viime perjantaina. Nyt meillä on virallisestikin ihan oikeita Norjalaisia metsäkissoja! :) Se on aina iso hetki näin kasvattajamamman elämässä. Tähän asti ollaan päästy!

Myös Taisto on saanut kotikyselyn ja pian selviää onko poika löytänyt omat ihmisensä :) Pieni mies on kyllä niin hurmaava (voiko kissanpentu olla noin pörröinen?) että saisi olla kotona vaikka ikuisesti ;) Mutta kyllä Taistonkin on hyvä löytää oma koti.

Iina on alkanut viihtymään enenevässä määrin isosisko Ennin kainalossa. Jotain tyttöjen juttuja kai :) Ennihän ei myöskään ole mikään rinsessa, joten sieltä varmasti pikkusiskopuolikin on saanut piirteensä! Toki pienet rallaavat kaikki keskenään, erikseen ja välillä Unnan ja Enninkin kanssa.

Vähitellen muut isot kissat ovat alkaneet käydä tutustumassa pieniin. Nukiksen mielestä vauvat ovat aivan likaisia! Eikö niitä ole kukaan koskaan pessyt? - tuntuu isovaari tuumaavan. Sitten kaapataan pieni kainaloon ja pestään hännänpäästä korvanpäihin saakka. Siinä ei rimpuilut tai pyristelyt auta. Tuleepahan puhdasta ;) Nejo viettää mielellään aikaa verkko-oven takana seuraillen pienten touhuja, enkä ole kuullut sihinän sihinää joten kai se tarkoittaa että nämä vauvat on "ihan OK". Kassu ei kai oikein tajua mitä nämä pienet rämäpäät on. Kassua ei pienten kanssa voi päästää edes valvotusti ennen kun vauvat on vähintään sen 7-8vk. Poika kun ei oikein ymmärrä olevansa pieniä hieman suurempi ja että pienten kanssa ei voi rallata ja painia ihan samalla tavalla kun jos itsekin olisi pieni kissavauva... Nuppu taasen, voi Nuppua! Edelleen vauvat on Nupun mielestä hilveitä hilviöitä! Joille pitää hihistä! Tosin siis vauvakissojen ruokia pitää tietysti yrittää livahtaa syömään... Noh Nuppu täyttää 11 keväällä, joten ehkä sitten saakin vetää vähän hernettä nenään jos pienet turhan paljon rallaavat. Aina siinä vaiheessa, kun pennut ovat vallanneet koko asunnon on Nupunkin sihinät loppuneet ja kaikki mennyt hienosti!

Lopuksi Iina näytää miten kiipeilypuuhun kiivetään ;)
1 kommentti: