sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

58. vrk menossa ja maha kasvaa!

Tasan viikko laskettuun aikaan. Unna käyttää päivänsä lähinnä löhöilyyn mahdollisimman viileässä paikassa. Synnytyspesä on tsekattu, mutta oikeastaan siellä aikaansa viettää meidän pojat. Nytkin siellä nukkuu veljekset Nuka ja Neo. Kaikki alkaa olla muutenkin valmista synnytystä ajatellen. Tavarat on paikallaan ja lähellä pesää. Rakensimme työkkärin ovelle verkko-oven, jonka saan paikalleen sitten kun vauvat on vähän isompia. Pääsevät meidän pojat seuraamaan pienten menoa ja toisinpäin, toivottavasti sitten koko lauman totuttaminen käy helpommin jossain vaiheessa!

Unnan maha alkaa olla valtava! Painoa on tullut astutushetkestä huimat 1,8kg (mittasin neljästi) ja masun ympärys on vähän päälle 54cm (tämänkin tarkistin ainakin neljästi). Toiveissa on vieläkin 4-6 pentua, mutta taitaa se 6 olla kuitenkin lähempänä totuutta! Näin ensikertalaisen kanssa, kun ei ole mitään vertailukohtaa edellisistä pennuista... Ruoka maistuu Unnalle vieläkin hyvin mikä on hienoa, on sitten vauvoilla hyvät eväät tulla maailmaan. :) Huomisesta alkaen Unna alkaa viettämään täällä työhuoneessa kaikki ne ajat, kun emme ole kotosalla ja keskiviikkona muutan Unnan kanssa tänne nukkumaan myös yöt. Sitten ne pennut kuitenkin syntyvät vasta joskus pitkällä ensiviikon puolivälin jälkeen ja saan nukkua työkkärin sohvalla koko viikon ;)

Itsellä on ollut tässä vähän ikävä viikko takana. Loukkasin oikean käteni viime viikonloppuna töissä ja se vihoittelee aika pahasti vieläkin. Täytyy toivoa, että se paranee ensi viikonloppuun mennessä, tätä särkyä kun ei tahtoisi jaksaa ja onhan se mukavampi synnytystäkin ajatellen (jos vaikka kestää useamman tunnin) että oikea käsi toimii moitteetta. Oikeakätinen kun olen!

Toisaalta rakas isäni (Äijä) täytti perjantaina 70-vuotta ja eilen vietimme syntymäpäiväjuhlia. Viime viikko meni kuitenkin suht nopeasti, kun leivoin tarjottavat juhliin, joten kun vielä viimeisen viikon jaksaisi odottaa :) niin tiedetään montako, mitä sukupuolta ja minkä värisiä vauvoja sieltä tulee. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja saadaan vauvat turvallisesti maailmaan! Näin jo untakin, että Unna oli valeraskaana ja H-hetkellä siellä ei mitään vauvoja ollutkaan! Tosin tuolla painonlisäyksellä ja mahanympäryksellä se kai ei ole mahdollista? ;)

Vielä pari masukuvaa (miten tuo masu kuvissa näyttääkin noin pieneltä?)


9 kommenttia:

  1. Voi herranjestas mikä maha!
    Mun arvaus viidestä pennusta taitaa heittää parilla... :D Mut pysyn siinä edelleen, ne on jättivauvoja!
    Ei muuta kun oikein paljon tsemppiä synnytykseen :)

    VastaaPoista
  2. Mä yritän kanssa optimistisesti ajatella, että ne on vaan jättivauvoja! Ainakin 200g painoisia ;D Ei tainnut mamman toive 4 pienestä mennä ihan perille...

    VastaaPoista
  3. Hillitön maha!! :-) 7 vauvaa sieltä tulee, ainakin ;-)

    VastaaPoista
  4. Meidän kastraattilöllyköiden mielestä Unna tosin näyttää vasta nyt "normaalilta". Tuoltahan sen mahan kuulemma "kuuluukin" näyttää... Nepon vieressä Unna näyttää ihan pieneltä ;)

    Tässä nähdään, että turha tehdä nuorelleparille mitään toiveita. Ovat niin innoissaan ja rakkauden sokaisemia, että mitään mamman ja Laura-tädin vienoja pyyntöjä 4:stä vauvasta kuunnella. Ne on mennyt kyllä sekä Fukulla, että Unnalla ohi korvien!

    VastaaPoista
  5. Oi että mikä maha! Teillä onkin ihan kohta h-hetki jo :)

    Lisäilin muuten teijän blogin meidän blogin kissablogilistaan, ei kai haittane? :)

    VastaaPoista
  6. Ei toki haittaa :) Lisäilin teidät myös meidän listaan!

    Terkkuja Kassu-isältä Piulle, teilläkin masu pyöristyy somasti! Meillä muuten painonlisäys 35vrk. kohdalla sama 600g ;)

    VastaaPoista
  7. Siis ihan hurrrrjan iso massu jo Unnalla :) Mitäs mä veikkasinkaan... kuutta? Ja sä kun toivoit pientä pentuetta :D

    VastaaPoista
  8. Terkkuja takasi Kassu-isukille ja Unna-serkulle Piulta :) Ai teillä oli samat painot 35 vrk, O-ou! ;D Tuleekohan meillekkin vielä tuommonen jättimaha! :D

    VastaaPoista
  9. Onnea synnytykseen! Monta vaavia on tulossa!

    VastaaPoista