perjantai 24. elokuuta 2012

6 viikkoa ja rallin vauhti vaan kasvaa!

Vauvat täyttivät nyt keskiviikkona jo 6-viikkoa! Ilmassa on syksyn tuoksua, elokuun viimeinen viikonloppu on alkamassa. En voi kuin monestakin syystä toistaa toiveeni. Voi kun kellot vaan voisi hetkeksi seisauttaa.

Kaikilla pienillä painot kasvaa, Aatos painaa yli 900g ja tytöt ovat jo lähes kaikki ylittäneet 800g. Ruoka maistuu, oikeastaan aivan kaikki ruoka mitä huoneeseen tuodaan. Myös Pimu ja Aatos ovat pienen "alkukankeuden" jälkeen alkaneet estottomasti maistelemaan muiden sisarustensa kanssa ruokia hyvällä ruokahalulla. Se on hyvä, sillä Unnalla alkaa totutusti maito loppua tässä 6-viikon kohdalla. No vauvat menevät samoissa painolukemissa mitä Unnan edelliset pentueet, joten saa maito jo vähitellen loppuakin. Sehän ei tarkoita sitä, että meidän "supermamma" vierottaisi vauvat tisseiltään. Unna ei harrasta vieroittamista ennen 13-viikon ikää...

Rallin vauhti pentuhuoneessa kasvaa päivä päivältä ja nyt jo kiivetään taas niin korkealle, että ihmis-mummia hirvittää! Pikkuhiljaa pienet ovat myös huomanneet miten sieltä korkealta pääsee muutenkin alas, kun vaan huutamalla mummia apuun ;) Kaikki pienet ovat ihanan ihmis-läheisiä. Oikeastaan sellaisia, kun Unnan kaikissa pentueissa nämä ihmisläheisimmät ovat olleet. Pimu on vieläkin vähän ujo ja harkitsevampi kuin muut, mutta ei todellakaan ujoimmasta päästä!

Kyllä taas löydän itseni pitkän päivän jälkeen istumassa pentuhuoneen lattialla ja seurailemassa pienten touhuja. Huoneessa viihtyy myöskin Nepo-isoisoisovaari ja Enni-sisko. Enni hoitaa pieniä, mutta taitaa hoito kääntyä vähitellen leikittäjän virkaan. Unna ei "alennu" vielä pienten kanssa leikkimään. Mitä nyt raahailee yhtä tietyttä huiskalelua pitkin pentuhuonetta ja huutelee pieniä "saalille".

Verkko-ovella käy aikamoinen tohina, kun lähestyn huonetta. Sitten kerätään pienet yksi kerrallaan jostain päin eteistä. Vielä ei ole kuitenkaan ihan aika valloittaa koko asuntoa. Pikkuhiljaa kuitenkin voidaan alkaa käydä vähän katsastamassa "isojen kissojen maailmaa". Unna alkaa selvästi kaipaamaan omaa aikaa. Useampana aamuna oven takaa on kuulunut vaativa "raapsraaps" kun Unna tahtoo yön jälkeen vähän jaloittelemaan ja hakemaan huomiota meidän jätkiltä. Toki kyllähän se saattaa pikkaisen ärsyttää, kun pienet roikkuvat hetkestä toiseen häntäkarvoissa, purevat korvasta eivätkä muutenkaan muuten tottele Unnaa eivät sitten yhtään ;)

Uskomattoman ihania riiviöitä ovat kaikki siis :) Kehräyksiäkin olemme jo pieniltä saaneet :) Pimu yrittää kovaa vauhtia kierittää ihmis-vaaria hännän ympärille.

Pimu siis edelleenkin etsii omaa kotiaan, jossa saisi olla Pimulle toinen kissa rallikaverina ja ettei tuo vähitellen löytynyt rohkeus katoaisi.

Pienistä on päivitetty yksittäiskuvat jo keskiviikkona totutusti kotisivuille. Tänään vähän vauhdikkaammat 6-viikkois yhteiskuvat ovat myös ilmestyneet samaan paikkaan. Joukossa myös jonkin verran yksittäiskuvia vauvoista :)

Lopuksi hurjan näköinen kuva, mutta Nepo siis aivan nätisti pesee Elleä, taka-alalla Sara tappaa leluista parhainta. Nepon häntää...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti