sunnuntai 19. elokuuta 2012

Vain katto on rajana....

Vauvat ovat jo 5 ja puoli viikkoa vanhoja! Joko nyt voisi hidastaa edes vähän kelloja? :)

Tänään lähti pieniltä pesän edestä aidat pois, sillä useampanakin päivänä joku pienistä tai useampikin on murtautunut ulos aitauksesta. Nyt oli siis aika alkaa tutustua "isoon" maailmaan. Eli tähän pentuhuoneena toimivaan työhuoneeseen. Unna ja myös vara-mamma Enni olivat aluksi todella hämillään, että miksi pennut hipittävät pitkin huonetta eivätkä ole enää pesässä! Mutta vähitellen tytöt antoivat periksi. Nämä 5 elosalamaa kun sinkoilivat pitkin huonetta töpselit (hännät) innokkaasti pystyssä!

Unna hoitaa yhä antaumuksella vauvojaan, mutta yhä vähemmän näen pieniä tisulla ja enemmän ruokakupeilla ja juomassa vettä. Kuivaruokaakin on maisteltu ja se näyttää kaikille pienille maistuvan! Ihan itse ovat yksi kerrallaan käyneet kupilla vähän maistelemassa :) Ennikin on jättänyt turhan pyllypesun. Mitäpä sitä turhaan pesemään kun pienet osaavat käydä jo ihan itse laatikolla! Itseasiassa tänään näin Ennin jopa vähän leikittävän pentuja! Toki todella varovasti ja Unnan valvovan katseen alla!

Nyt meidän muut isot kissatkin ovat nähneet vauvat kunnolla! Aikaisemmin kun verkko-oven läpi on näkynyt vain pesä ja sen edessä häkkyrä. Nepo ja Enni tietysti ovat viettäneet pentuhuoneessa aikaa, mutta muut ovat vain kuulleet ja haistaneet jotain olevan tekeillä! Myös vauvat ovat ihmeissään ovella katselleet isoja otuksia! Myös sitä sihisevää "Nuppu-setää", jonka mielestä vauvat ovat vähintäänkin hirviöitä ja äärettömän pelottavia! Siksikin tuo verkko-ovi on hyvä. Meidän isot kisut ehtivät rauhassa tottua ajatukseen asunnossa taas päättömästi juoksentelevista pienistä kissanaluista! Siinä vaiheessa kun ovet on avattu ei meillä ikinä ole enää kuulunut sihinöitä vaan isot kissat ottavat pienet luonnollisesti laumaan mukaan! Toki siis välillä saattaa tulla sellainen opettavainen sähähdys "nyt loppui tuo riekkuminen".

Lopuksi vielä suorastaan yli-söpö yhteiskuva vauvoista! :D Ei uskoisi miten näin söpöt pienet kissat voivatkin olla välillä aikamoisia riiviöitä... Tosin ihania sellaisia :)


1 kommentti: