perjantai 2. joulukuuta 2011

3-viikkoa ja maailma avartuu!

Jo 3 viikkoa takana! :) Vauvat temmeltävät pesässä, pesevät toisiaan, itseään ja vähän Unna-mammaakin! Välillä tempaudutaan painileikkiin ja ehkä vähän yritettäisiin pesän seinillekin kiivetä, jos vaan tuo mamma antaisi! Unna on kyllä ihan uskomaton supermamma. En ole nyt 4 päivään joutunut antamaan lisämaitoa ollenkaan vaan kaikkien 7 painot nousee 15-25g vuorokaudessa pelkällä emonmaidolla!

Viime seitsikolle annoin jo tässä vaiheessa maisteltavaksi vähän kiinteää ruokaa, mutta nämä kömpivät tyytyväisenä Unnan massukarvoille ja välillä sieltä nousee pieni pää onnellisen näköisenä suupielet aivan maidossa! <3 Suurin, eli punainen poika Ressu meni tänään 500g yli ja pieninkin eli Milja on jo yli 400g. Muut sitten siltä väliltä.

Selkeästi tuo maidon runsas tulo vaikuttaa myös siihen miten nopeasti pienet lähtevät tutkimaan elinympäristöään. Pioni-pennut tutkivat innoissaan tässä vaiheessa jo pesän ulkopuolelle aidattua lisäaluetta, mutta ei nämä pienet. Mieluummin nukutaan kasassa pesässä ja temmelletään siellä! Motoriset taidot kuitenkin kehittyvät aivan samaa tahtia kuin edellisen pentueen kanssa, joten siitäkään ei voi olla kiinni. No pienten maailma on kuitenkin avartunut kaksinkertaiseksi, kun aitasin toissa päivänä pesän eteen pienille turvallisen alueen.

No onhan tässä aikaa vielä temmeltää, joten ei pesästä minnekään ole kiire! :)

Neljä vauvoista on nyt alustavasti varattuja. Molemmat kilpparitytöt Helmi ja Karkki sekä molemmat pojat Ressu ja Poju. Ruskeatäplikkäät tytöt Sonja ja Milja sekä mustavalkea Taika-tyttö etsivät vielä omia ihmisiään. Kaikki ovat kauniita pieniä Norskin alkuja. Viikon päästä ensimmäiset vieraat pääsevät omiaan katsomaan ja sitten tiedetään onko näille neljälle jo löytynyt se ihan oma koti ja omat ihmiset!

Isosisko Ennikin on käynyt huoneessa katsomassa, että mitä ihme ääniä ja hajuja täältä tuleekaan! Enni tosin totesi huoneeseen muuttaneen hirviöitä! Kun ne näyttää kissoilta ja kuulostaa kissoilta, mutta haisevat hassulta ja ovat rotan kokoisia! Ja niitä on vielä niin monta! Nehän valloittaa kohta koko maailman! (No Ennin mielestä on kyllä jo tarpeeksi kamalaa, jos ne valloittaa ihmis-äiskän sylin. Ennistä kun siinä on tilaa vain Ennille ja ehkä Nepolle, Nupulle ja Nukikselle. Ehkä...)

Sijoitustytölläni Saagalla on jännät paikat kotona, kun Saagan paras ystävä Niehku synnytti viime viikonvaihteessa 5 ihanaa pötkylää! :) Saaga on kissamaiseen tapaansa yrittänyt vähän vain kurkkia miten pääsisi livahtamaan Niehkua ja pieniä katsomaan! Saagan omasta blogista löytyy Saagan synnytysselostus ja Nereaneidon sivuilta löytyy enemmänkin kuvia pienistä koiravauvoista! Enni lähettää paljon terveisiä siskolle! Nyt Enni tietää miltä tuntuu, kun huoneessa on hirviöitä! Ei kai nämäkin valloita koko asuntoa niin kuin teillä ne pyörremyrskyn lailla etenevät viimeksi?

Uusia kuvia pienistä taas kotisivujen Pennut välilehdeltä.

Vielä lopuksi pari kuvaa. Unna-mamma ottaa rennosti ja lepää kun pennut kerrankin nukkuu ja toisessa meidän "kasa". Unna alkaa taas jäädä näkymättömiin pienten alta! :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti