maanantai 12. joulukuuta 2011

4-viikkoa vauhtia ja vaalallisia tilanteita...

Viime torstaina vauvoille tuli 4-viikkoa elettyä elämää täyteen. Aika menee niin nopeasti!

Ihmis-mummin ylpeydeksi kaikki 7 osaavat jo hienosti syödä lautaselta kanajauheliha/emonmaidonvastikeseosta ja kaikki 7 osaavat myös hienosti käydä vessassa! :) Itsenäisyyspäivän aamuna löytyi laatikosta ensimmäiset pienet kokkareet :)

Painit alkavat pienillä olla välillä myös aika rajunkin näköisiä! Aina välillä vähän kiljahdellaan, kun kaveri puree liian lujaa. Jostain kumman syystä nämäkin pennut ovat päättäneet, että hampaita on myös kiva kokeilla mummiin. Varpaisiin, sormiin, käsivarteen, jalkoihin - oikeastaan ihan mistä nyt sattuu saamaan kiinni! No sitten mummikin kiljahtelee vuorostaan! Pienestä saakka on hyvä opetella, että niillä käsillä ja jaloilla ei saa leikkiä!

Kaikki pienet ovat myös todella sosiaalisia! Juoksevat heti pesän reunalle hurjasti miukuen kun huoneeseen tullaan. Sitten kaikkia pitää silittää ja kun menen pesään istumaan mummin syliin kiivetään oikein mielellään. On nämä taas vaan niin rakkaita <3

Huoneessa on myös alettu harrastamaan äkkinäisiä liikkeitä, outoja ääniä ja muuta mukavaa että pienet tottuisivat kaikenlaiseen menoon ja meininkiin! Vähän välillä pelottaa, mutta sitten jo rohkeasti tutustutaan vaikka imurinkammotukseen! Ihan vielä pienten maailma ei ole laajentunut koko huoneen kokoiseksi. Ensin on opittava tulemaan syömään kutsuttaessa ja oltava ihan varmoja, että se vessa löytyy kun sitä tarvitaan. Lisäksi vauvat ovat vielä vähän maistelleen tuota paakkuntumatonta hiekkaa, joten vielä en uskalla kokeilla onneani isojen kissojen hiekan kanssa.

Unna imettää vieläkin vauvojaan antaumuksella, kuitenkin niin että yhä useammin kun tulen huoneeseen Unna on jossain muualla makoilemassa kuin pesässä. Painot pienillä kuitenkin nousee vieläkin hyvää tahtia. Aina välillä jollain paino junnaa pari päivää ja nousee vain 5-10g päivässä, mutta sitten yhtäkkiä paino onkin noussut 40g vuorokaudessa. Isoin, eli Ressu, painaa jo 680g. Pienimmän, eli Miljan, ollessa 590g painoinen. Eli ihan kivat painot tämän ikäisille, varsinkin kun vasta opetellaan vähitellen kiinteälle ravinnolle :)

Viikonloppuna oli muutenkin paljon jänniä asioita pienille, kun ensimmäiset omat ihmiset kävivät omia vauvojaan katsomassa! Helmi on ollut varattu jo oikeastaan syntymähetkestä saakka, olemme vaan seuranneet miten tytön luonne kehittyy! Pitäähän Helmin pärjätä sijoitustytölleni Saagalle (eli siis talon valtiattarelle) ja vielä sen lisäksi kolmen paimenlinjaisen lapinkoiran kanssa! Helmi siis on Arjan oma, tällä kertaa tyttö ei mene sijoitukseen. Karkkiakin kävi hyvä ystäväni katsomassa ja taisi tyttö vielä tulevan mamman sydämen. Sitten vaan odotellaan mitä talon isännällä on asiaan sanomista ;) Myös Ressu löysi ihan oman ihmisensä ja Poju samaten. Milja on myös alustavasti varattu. Eli ainoastaan mustavalkea Taika ja ruskeatäplikäsvalkea Sonja ovat tällä hetkellä ihan vailla omia ihmisiä.

Molemmat tytöt ovat oikein kauniita ja reippaita norskin-alkuja! Sonjalle toivoisin ehkä löytäväni näyttelyistä kiinnostuneen kodin. Taikalla on aivan uskomattoman pitkät tupsut korvissaan! Oikeastaan kaikilla pienillä on hienot tupsut ja muutenkin ovat mahdottoman pörröisiä!  :)

Vauvojen 4-viikkoiskuvat taas tutusti kotisivujen Pennut-välilehden kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti