keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Rallikissat jo 10-viikkoa!

Rallikissat ovat tänään saavuttaneet huimat 10-viikkoa! Sitähän tietysti sietää juhlia :) Pienet ovat tänään herkutelleet lempiruuallaan, eli kalkkunan jauhelihalla (laktoosittoman) punaisen maidon kera :) Tietysti päivällä on tuhottu jo purkki Animondan ruokaakin, töistä tullessani meni paketti kanan suikaleita ja illalla sitten vielä vähän possun suikaleita...

Kuten ruokamäärästä voi päätellä vauvat kasvavat ja voivat hyvin :) Aatos painaa jo paria grammaa vaille 1600g, Elle vähän vajaa 1,5kg, Tassu ja Viiru ovat saman painoisia, eli vähän vajaa 1,4kg ja Fia 1,3kg.

Ensimmäisillä rokotuksilla kävimme viime perjantaina ja lääkäritäti totesi kaikkien pienten olevan reippaita ja terveitä! Ei ollut ainakaan vielä häntäknikkejä, naptyriä tai ihmeellisiä sydänääniä. Kaikilla pienillä on kirkkaat silmät ja vauhtiakin löytyy! Vauvat olivat myös hyvin reippaita lääkärissä. Aatosta, Elleä ja Viirua vähän jännitti ensin, mutta hyvin pian unohtui jännittää ja sitten olisikin ollut jo kiirus rallata... Tassu päätti ettei pelkää mitään (ainakaan eläinlääkäritätiä). Ainoastaan vähän harmitti, kun väkisin pidettiin paikoillaan. Olisi pitänyt päästä rallaamaan (tai puremaan varpaista)... Fialle rokotushommat eivät sopineet sitten ollenkaan. Hänen korkeudelleen ei sellaisia piikkejä pistetä kyselemättä. Fia oli ainut joka ilmaisi mielipiteensä rokotukseen. Tosin Fialla on mielipide muutenkin kaikesta ja kaikille! Ihanan tomera neitokainen!

Raskaan työpäivän ja kaiken muun tapahtuvan keskellä on mahtava seurata pienten rallia ja elämäniloa! Pahin jalkoihin hyökkäily on saatu kanavoitua ihan muihin leluihin, verhoihinkaan ei olla enää kiivetty ja keskitytään enemmän rallaamaan isojen kissojen kanssa! :) Tosin tietysti sitä harmittaa, että viikot näiden pienien kanssa käy taasen vähiin! Enää 4-viikkoa ja pienet alkavat muuttamaan omiin koteihinsa! Voisiko joku nyt seisauttaa niitä kelloja ihan vähän vain? Tiedän taas, että kaikki pienet ovat löytäneet ihanat kodit (tosin Viiru etsii edelleen omaansa) ja pieniä odotetaan kovasti, mutta ikävä tulee silti :) Ovat nämä niin mahtavia rallikisuja!

Jännä miten sitä huomaa nyt pienten vähän kasvettua, että mikä ero on tällä kun vauvoja on 2 vähemmän kuin kahdessa edellisessä pentueessa. Meillä on ihmeen rauhallista! Kaikki opettelu on mennyt pienten kanssa huomattavasti helpommin ja jotenkin pienet oppi olemaan tekemättä pahojaankin nopeammin. Olisiko se, että ei ihan niin paljon tarvitse hakea sitä huomiota kun ei ole niin montaa vauvaa! Sama kun pienillä ei ollut kiire lähteä liikkeelle pesästä. Mihin sitä olisi kiire, kun kaiken saa mitä haluaa vähemmälläkin kiireellä? ;)

Unna-mamma lopetti kiimansa ja tyttärensä Enni sitten otti ja aloitti kiiman heti perään. Joten täällä on nyt yksi erittäin lemmenkipeä neitokainen, jolla ei tahdo jalat pitää alla ollenkaan! Toivottavasti sekin loppuu pian. Enni näet eroaa emostaan kiimassa kuin yö ja päivä. Unna on melko hiljainen ja touhuaa paljon muutakin kuin vain kaipailee miehiä. Unna ei oikein aina välitä huomiosta kiimassa. Välillä tyttö tulee lähelle, mutta usein Unna tahtoo vain olla rauhassa. Unna myös syö kiimassa kuin hevonen. Enni taasen ei voisi olla "ihmis-äiskästä" metriä kauempana. Tyttö kulkee levottomana pitkin asuntoa, HUUTAA ja pyörii minkä ehtii. Myöskään ruoka ei tahdo maistua, ei sitten niin ollenkaan. Enni viettääkin kiimassa aikaa työhuoneessa, mikä vähän rauhoittaa tyttöä. Kun ei ole niin iso ala mitä etsiä ja silloin ruokakin vähän maistuu!

Meillä on vauvasuunnitelmatkin vähän muuttuneet. Valitettavasti Saagan ja herrasmies Manun tapaamisista ei tullut tulosta ja Saagan erittäin usean valeraskauden vuoksi olen päätynyt siihen että tyttö tapaa vähän nuoremman pojanklopin. Edellisistä suunnitelmista poiketen Saaga tapaa sijoituspoikani Rontin, kunhan poika tulee seuraavan kerran tänne etelään päin. Eli piakkoin :) Rontti ja Saaga täydentävät toisiaan mukavasti. Siinä kun Ennillä ja Rontilla oli monta samaa ns. "huonoa puolta".

Näin ollen Ennin suunnitelmatkin ovat muuttuneet. Unna ja Oskari tekivät erittäin kauniita ja hyväluonteisia vauvoja! Aikani asiaa mietittyäni huomasin, että Oskari täydentäisi myös meidän Ennin puutteita erittäin mukavasti. Onnekseni Katja ja Suvi Ennin nähtyään lupasivat Oskaria lainata myös meidän Ennille :) Kiitos kovasti tästä mahdollisuudesta! Enni ja Oskari tapaavat kunhan Enni seuraavan kerran alkaa kaipailla sulhastaan! Päivitän suunnitelmat myös kotisivuille piakkoin! Mikäli jompikumpi suunnitelma kiinnostaa niin yhteydenotot ovat tervetulleita :) Molemmista suunnitelmista odotan terveitä, kauniita ja hyväluoteisia norskeja :)

Lopuksi vielä harvinainen kuva meidän katraasta! Kaikki ovat paikallaan ja vielä samassa paikassa! (ja hereillä) Kuvissa vasemmalta oikealle Tassu, Elle, Fia, Aatos ja Viiru

Yksittäiskuvat päivitetään kotisivuille sunnuntain aikana!


Kyllähän Fian piti vielä kuitenkin näyttää mikä on naisiaan! "mulle heti huiska tänne" ;)





1 kommentti: