torstai 16. tammikuuta 2014

Pienet riiwiöt jo 5-viikkoa!

Nopeasti on mennyt 5-viikkoa elämästä! Riihimäelle on vihdoin tullut talvi, niin kun kai koko muuhunkin Suomeen! Ulkona paukkuu pakkanen, mutta pentuhuoneessa on lämmin :)

Vauvat on kasvaneet hurjasti! Pienet tuntuvat oppivan joka päivä jotain uutta ja ovat myös saaneet lempinimen "pienet riiwiöt". Kaikki ovat mahdottoman ihmisläheisiä. Kiipeävät heti syliin riekkumaan ja nukkumaan kun vain menen pesään! Tosin myös tykkäävät kokeilla hampaitaan lähes kaikkeen mikä vähänkään liikahtaa... Siitä pahasta tavasta opetellaan tosin kovaa vauhtia eroon...

Nuuti on pentueen suurin. Painaen 750g, sitten painossa vuorottelevat Iina 730g, Vili 732g ja Urho 729g. Nämä kolme ovat vuorollaan aina toiseksi painavin pentu. Viimeisenä, muttei vähäisimpänä on meidän "siipirikko" Taisto. Hienosti perässä 650g.

Taisto on selvinnyt hienosti alun vaikeuksista ja kehittyy hyvää tahtia. Mikäli kaikki jatkuu tätä rataa niin Taisto alkaa etsimään ihan omaa lemmikkikotia! Taiston alun vaikeuksista enemmän, kunhan olemme "selvinneet" siihen saakka, että uskallan täysin luottaa siihen että kaikki menee tulevaisuudessakin hyvin! :) Mutta kaikista näistä vaikeuksista johtuen Taiston kodin tulee olla sellainen, joka todella ja täysin rakastuu pieneen mieheen ja tahtoo todella antaa juuri meidän Taistolle rakastavan loppuelämän kodin! :) Kaikki kodithan ne tosin sellaisia on ;) Mutta en tiedä miten helposti suostun Taistosta luopumaan, kyllä meidän välillemme on sellainen side syntynyt tässä :)

Muut vauvat ovat löytäneet omat ihmisensä! Yhtään eivät pienet ole vierastaneet vieraita pennunkatselijoita ja reippaasti ovat antaneet omien ihmistensä "käpälöidä". Ovatpa jokainen vuorollaan myös nukahtaneet omien ihmistensä syliin. Aivan ihania pieniä kissanalkuja!

Unna on alkanut myös viihtymään enemmän iltaisin tuolla "toisella puolen" ovea. Kun tulemme töistä Enni ottaa lastenvahdin paikan ja Unna lähtee vähän tuulettumaan! Onhan se nyt raskasta olla tälläisen lauman emo :) ja Unnassa onkin aina ollut vähän "businessnaisen" virkaa. Sitten taas kun on vähän jaloitellut jaksaa köllötellä kasassa pesässä. Kaikkien pentujen ja Ennin kanssa :)

Tällä viikolla olemme myös tutkittaneet joka vuotisen "kakkanäytteen". Vaikka niinkään mitään oireita ei ole niin meistä on hyvä tutkia tuo laaja näyte vuosittain. "Parempi katsoa kuin katua". Näytteeseenhän kerätään ulostetta kolmen päivän ajalta. Tällä kertaa näytteen antajiksi valikoitui Unna ja Enni, tytöt kun ovat juuri ne jotka pentujen kanssa aikaa viettävät. Näyte oli kaikkien sisäloisien, matojen tai muiden inhottavien öttiäisten osalta negatiivinen. Eli puhdasta porukkaa :)

Kotisivuille on päivitetty pentujen 5-viikkoiskuvat. Uusia kuvia tulee viikonloppuna lisää kun pääsee kuvaamaan valoisaan aikaan pieniä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti