keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Pieniä kissamaisia ajatuksia jo 3-viikkoa!

Ollaan päästy Joulun ja Uuden Vuoden yli ja pääsimme vuoden 2014 ensimmäiseen päivään! Eli hyvää Uutta Vuotta kaikille :)

Vauvat saavuttivat tänään 3-viikon iän. Pienet pesevät jo omia ja kavereiden tassuja, ottavat painiharjoituksia ja muutenkin söpistelevät oikein urakalla! Tänään pienten elintila kaksinkertaistui, kun pesän eteen viritettiin taasen aitaus. Pikkuhiljaa tilassa on jo pienille harjoituslaatikko, eiköhän siihen ensi viikon aikana ilmesty ensimmäiset pienet pissitkin :) Ensimmäinen madotus on suoritettu ilman taisteluita ja koska Unnalta on tullut vähän huonosti maitoa niin pikkuisen ollaan jo maisteltu baby-pateeta emonmaidonvastikkeen seassa. Hyvällä ruokahalulla!

Vauvojen luonteet alkavat tulla enemmän esille. Taisto on nimensä mukaisesti pieni taistelija, ensin elämästään ja nyt sitten lähes kaikkea ohimenevää pitää vähän puraista! Taisto saa kovaa vauhtia muita kiinni painossa ja muutenkin kehitys ei enää paljoa laahaa muiden jäljessä :) Urho on vähän ujo poika, mutta ei missään nimessä niin ujo kun Unnan edellisten pentueiden ujot pikkukaverit ovat olleet. Urho sai työnimensä, koska "nimi tekee miehen" ja eihän nyt Urho niminen poika voi olla ujo! Urho saa positiivista huomiota ja rohkaisua ja tänään poika oli itseasiassa ensimmäisenä pesän reunojen yli kun este edestä poistui.
Nuuti on saanut kutsumanimensä uudelta ihmiseltään. Nuuti on mahdottoman rauhallinen ja harkitseva nuorimies. Nuuti on tällä hetkellä pentueen suurin ja kellahtaakin mielelään Unnan massukarvoihin tai Ennin pesupalveluun. Nuutin oma ihminen on jo valintansa tehnyt ja Nuuti meneekin meidän jo edesmenneen Nepon pojan ja tyttären, sekä oman kasvattini Unnan ensimmäisestä pentueesta kaveriksi. Sitten on Iina, meidän pikku rinsessa! Iinalla on kaikesta mielipide ja Iinan ei tarvitse, koska Iina on tyttö! Toisaalta sitten Ennille ja Unnalle Iinan on söpisteltävä aivan urakalla, mutta veljien joukossa Iina on "yksi pojista". Iina on tällä hetkellä pentueen toiseksi suurin ja ottaa Nuutia kiinni kovaa tahtia. Saa nähdä millainen järkäle meidän neitokaisesta kasvaa! Siskonsa Enni on nyt kastraattina 6kg painava. Lisää ei tarvitse tulla, mutta poiskaan ei tarvitse yhtään lähteä! Sitten vielä viimeisenä Vili, meidän Vili-Vilperi! Poika lähti ensimmäisenä kävelemään ja sen jälkeen ei vauhti olekaan kovin paljoa hidastunut. Ehkä siksi aikaa, kun vähän hiljennytään tisulle tai pesulle, mutta sitten taas rallataan!

Tytöt hoitavat liikuttavasti edelleen pentuja yhdessä. Yöksi Enni tulee pois huoneesta kanssani nukkumaan ja työpäivän ajan Enni lepuuttaa, mutta muuten ovat kyllä aivan kuin paita ja peppu. Välillä Unna käy jaloittelemassa tuolla toisella puolen ja katsomassa muita kisuja. Selvästi luottaen siihen, että Enni hoitaa jos pienille tulee jokin hätä.

Unna itse on tällä kertaa taas aika "luuskan" näköinen. Rouvalta on tippunut karvat, mutta paino on sentään pysynyt lähes samana. Tietysti pentujen hoitaminen ja imettäminen vaatii veronsa! Tämä on muutekin se vuodenaika, kun Unnalta tyypillisesti lähtee karvat ja frouwa on kyllä todellakin aivan hirvittävän kärsiintyneen näköinen. Onneksi ei kuitenkaan sen oloinen, onnellinen emo kuitenkin :) ja karva kasvaa aina takaisin ;)

Pennuista on tänään julkaistu uudet 3-viikoiskuvat. Ne löytyvät kotisivujen Pennut sivun kautta klikkaamalla kunkin pennun nimeä.

Lopuksi vielä Nuuti näyttää söpistelemisen mallia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti